Sistercircles

Circle
If you never searched for truth

come with us

and you will become a seeker.

If you were never a musician

come with us

and you will find your voice…

In our gathering one candle lights hundreds,

we will light your path and give you courage

so you will open like a flower

and join in joyous laughter.

Plant the seed of truth and watch it grow

when it spreads its branches

come with us and sit under the blossoms.

Your eyes will open to the secret of the truth.

Rumi

 

De workshops voor vrouwen vinden plaats in de setting van een sistercircle.

Een cirkel is eén van de meest krachtige manieren om de relatie met je vrouwelijkheid en vrouwen te herstellen. We voeden en voelen de vrouwelijke grond, herinneren wie we zijn en inspireren elkaar op weg naar een groter bewustzijn. Bewustzijn van de vrouwelijke grond; van intuïtie, sensualiteit, verbinding, plezier, ontspanning, en de natuur waar we deel van uitmaken. Want bewustzijn transformeert.

De Rode Tent

De geschiedenis van de westerse vrouw is lang en diverse gebeurtenissen hebben de sterke band van zusterschap verbroken. De westerse vrouw leert al vroeg andere vrouwen te beoordelen. En zo voelen we ons steeds meer afgescheiden. Niet alleen van andere vrouwen, maar ook van onszelf en de vrouwelijke grond.

We leiden een druk leven in een mannelijke wereld en verliezen het contact of bouwen er een muur omheen. Burnout en stress gerelateerde klachten komen het meest voor bij vrouwen tussen de 35 -50 jaar. Hormonen raken uit balans, relaties zijn uit balans. PMS, overgangsklachten, depressiviteit, slaapproblemen, laag libido en uitputting zijn uitingen van deze disbalans.

Een oude geschiedenis vertelt ons over de Rode Tent, de plek waar vrouwen bij elkaar kwamen. Volgens een studie uitgevoerd aan de universiteit van Californie hebben onderzoekers ontdekt dat het hormoon oxytocine (ook wel het liefdeshormoon) dat een belangrijke rol speelt bij het versterken van vertrouwen en het verminderen van stress, vrijkomt wanneer vrouwen tijd met elkaar doorbrengen. Oxytocine gaat stress tegen en heeft rustgevende werking.

De ervaring van harmonie, van de kracht van sisterhood en van openheid is een ervaring die ik iedere vrouw wens. Het kan je hele leven veranderen.

In de vrouwencirkel werken we aan onze vrouwelijkheid en ontdekken we de kracht daarvan. We dansen, doen oefeningen en meditaties die de vrouwelijkheid cultiveren uit alle windrichtingen. De cirkels vinden plaats rond volle of nieuwe maan.

Lees hier over de ervaringen van vrouwen en kijk in de agenda voor de eerstvolgende cirkel. 

Welkom, sister!