Leer mij kennen
Om je een beeld te schetsen van wie ik ben, vroeg ik een aantal vrienden, geliefden, klanten en collegae om mij te beschrijven in 3 woorden. Zonder context, alleen hoe zij mij ervaren. Dit is wat zij antwoordden:
Intuïtief Krachtig Authentiek Emotioneel Intelligent Liefdevol Enthousiast Direct Hartstochtelijk Gedreven Oprecht Intens Voelend Ontvankelijk Speels Wijs Humor Zelfstandig Bekrachtigend Positief Leergierig Orgastisch VrouwelijkVurig in Hartstocht, Transformatie en Liefde
ZWART LICHT
Er wordt wel gezegd dat bijen en andere insecten precies weten waar ze moeten bijten of prikken om ons te helen. Het is als de vinger op de zere plek leggen zodat er bewustzijn komt. Pas als de pijn zichtbaar wordt, kunnen we werken aan de heling. Gif van dieren en planten wordt al eeuwen gebruikt om het lichaam of de geest te helen. Het is het donkere medicijn.
In Lakota taal wordt het donker Zwart Licht genoemd. De omschrijving van het donkere in mij volgens eén van mijn meest dierbare leraren. Niet voor niets werd mijn sjamanistische naam 'Zwarte Pijl'. Deze naam ontving ik tijdens de opleiding Sjamanisme aan de Hof van Axen. De omschrijving luidde: 'Gif, je bent gif. Je durft alles te doorleven. Dan wordt zichtbaar hoe zuiver en kleurrijk je bent.'
Een tijdlang had ik moeite met deze omschrijving. Gif en zwart worden in onze duale wereld vooral geassocieerd met een negatieve, duivelse kant. Maar zoals het werkt met het gif van een insect of het gif van een plant, ontdekte ik de kracht van deze giftige pijlen: ze brengen inzicht. Inzicht in dat wat ons weerhoudt. De pijn van trauma's, conditioneringen, maskers en patronen. Bewustzijn is de eerste stap naar transformatie.
Hartstochtelijk passioneel
Een tautologie die een rode draad is door mijn leven. Als ik ergens voor ga, doe ik het op volle kracht. Als jonge saxofoniste speelde ik de Argentijnse tango. Ik genoot van de dramatiek en wilde de intensiteit die ik voelde, overbrengen op mijn publiek. Mensen raken en beroeren. Datzelfde beoogde ik toen ik muziek verruilde voor de sportwereld. De groepslessen die ik gaf tijdens de opleiding Sportmanagement waren energiek en intensief. Gericht op verandering. Toen ik, na jaren werken in een mannelijke wereld van uiterlijkheden als manager van een Health club, Yoga ontdekte, ging er een wereld voor me open. Eén die ik herkende vanuit mijn gevoelswereld, maar nooit zo fysiek had kunnen ervaren. Het was een verademing en het begin van een groot proces van verandering.
Ontdekkingsreiziger
Ik ging op een eeuwige ontdekkingsreis. Van yoga naar sjamanisme, van dans naar tantra, van tao naar systemisch werk, fonoforese en massage. Ik ontdekte talenten. Ik ontdekte maskers. Ik kreeg een dochter, manifesteerde een yogastudio, ging experimenteren met relatievormen, ging scheiden en ontdekte nog meer van mezelf. Lagen en pijnen. Maar ook vergeving en vrijheid. En bovenal authenticiteit.
RADICALE EERLIJKHEID
Mijn weg ging over schaamte en schuld en over het opvullen van leegtes. Over acceptatie en radicale eerlijkheid naar mezelf én de ander. Over de moed om mijn authenticiteit volledig te leven en angsten te transformeren in giften. Ik ben altijd op weg en investeer ieder jaar in mijn reis. Ik ontvang supervisie, volg trainingen en cursussen en studeer. Want hoe meer ik reis, hoe meer ik thuis kom.
Mijn eigen pad is mijn inspiratie voor het werk dat ik doe. Daarnaast werk ik graag samen met inspirerende docenten en trainers en hou ik van organiseren. Niets vervult mij meer dan samen vergeten wie we zijn, om te herinneren wie we in wezen zijn.
Inge van Nimwegen