Yoni Yoga

In contact met je gevoel, sensualiteit en seksualiteit: Yoni Yoga
Yoni Yoga is een eeuwenoude practice die je dichter bij jezelf brengt, in verbinding met je vrouwelijkheid. Yoni is het woord voor heilige tempel, vagina, oerbron of baarmoeder in Sanskriet, het is het symbool voor de Godin en de heilige moeder. Yoni Yoga, oftewel het in balans brengen van de Yoni, werd door Taoïsten beoefend. Zij kenden het geheim van het praktiseren van de heilige liefde; het rimpel-effect op het hele leven. Deze Oosterse leer gaat uit van het gegeven dat hoe sensueler we zijn, hoe meer vreugde we kunnen beleven aan alles wat we met onze zintuigen waarnemen. Levensvreugde en levenslust komen voort uit onze seksuele energie en vitaliteit. Hoe meer we in contact zijn met de yoni, onze seksualiteit en gevoelswereld, hoe krachtiger en evenwichtig we in het leven staan.
Op mijn ontdekkingsreis naar vrouwelijkheid, intimiteit, naar mijzelf is het Yoni Ei en Yoni Yoga misschien wel het meest openbarend en transformerend geweest. En nog steeds brengt het me nieuwe inzichten en meer intensiteit in ervaring. Door met het ei te gaan werken, ontdekte ik vergeten delen. Stukjes in mij waar het bewustzijn uit teruggetrokken was. Confronterend, ja dat ook. Maar wanneer je het eenmaal ontdekt hebt, verandert er vanzelf al iets wezenlijks, want je Ziet.
Wanneer je er vervolgens met zoiets prachtigs en liefdevols als de spirit van een steen, de energie van een ei, het symbool van vruchtbaarheid, en je liefdevolle aandacht naar toe gaat, smelten alle verhalen en conditioneringen. Het is alsof alle cellen opnieuw geprogrammeerd worden en het programma is de poort naar meer sensatie, energie en liefde. Meer sensatie betekende soms, voor even, meer pijn en emotie. Maar ik leerde ook dat alles energie is en dat frustratie plaats kan maken voor vriendelijkheid, verdriet voor zachtheid en ruimte, en angst voor liefde. Het lichaam wil veranderen. De weerstand wil ruimte maken. Er is niets in ons dat wil vasthouden aan angst. Want het leven wil stromen.
De practice bracht mij dichter bij mijzelf, bij de kracht om mijn eigen binnenwereld te creëren, bij intense belevingen van de energie in mij en vooral bij het volledig bewonen en liefhebben van mezelf.
Het Yoni Ei
Het Yoni Ei is een mineraal dat gebruikt wordt om pijn en spanning in de vrouwelijke organen op te lossen en te helen, om de vrouwelijke, seksuele energiestroom te versterken en daarmee de algehele vitaliteit te verhogen. Yoni is het woord voor heilige tempel, vagina, oerbron of baarmoeder in Sanskriet, het is het symbool voor de Godin en de heilige moeder. Het yoni-ei werd door de Taoisten gebruikt om de spieren rondom de bekkenbodem te oefenen en te verstevigen. Volgens hen is het gebied rond de bekkenbodem de bron voor een gezond, lang en gelukkig leven. De taoisten gebruiken van origine eieren van Jade. Jade staat bekend om zijn zuiverende en harmoniserende werking en brengt daarmee het gebied rond de bekkenbodem in balans. De vagina wordt binnen het Taoïsme daarom ook wel de jadetempel genoemd. Het Yoni Ei helpt je aarden en in contact te komen met je energie, de energie die opgeslagen ligt in je buik, in de vagina en baarmoeder, in het krachtcentrum van de vrouw. Deze energie heeft een sterk helend vermogen en brengt zo gezondheid en levenslust.
De effecten
De effecten van het gebruik van een Yoni Ei kunnen zijn: -versteviging van de bekkenbodemspier en spieren in de yoni -verhoging van de sensualiteit van de gehele yoni -verhoging van de algehele vitaliteit -vermindering van gevoelloosheid en pijnklachten -verhoging van de seksuele stroom
Ondersteuning
Voor veel vrouwen is het een hele (ont-dekkings)reis, om de weg naar jouw eigen en zo gevoelige vrouwelijke seksualiteit te vinden. Het pad van overgave en afstemming met jezelf is niet voor iedereen vanzelfsprekend en 123 toegankelijk. Zeker in de vrij hectische en vaak mannelijke samenleving waarin we leven en werken kan dit een grote uitdaging zijn. Tijd, geduld en ruimte ontbreekt vaak om de heilige ruimte te creëren, waarin jij tot bloei kan komen, en waarin jouw vrouwelijke stroom zich kan ontvouwen. Het afdalen in jouw eigen tempo, volgens afgestemde eigen stappen naar jouw heilige tempel, is niet altijd een pad dat gemakkelijk en op eigen houtje te vinden en betreden is. Ik ben zelf heel dankbaar dat ik hierin ondersteuning heb mogen ervaren van een aantal vrouwen die het intieme pad naar zichzelf mij voorgingen. Dit was ook de manier waarop ik voor het eerst echt kennis mocht maken met het yoni ei. Ik begeleid je graag bij het loslaten van de controle modus zodat je de magische wereld in de vrouwelijke seksualiteit met overgave kunt betreden.
www.yoniyoga.nl
Wil je meer informatie over het Yoni Ei of een eitje aanschaffen? Dan verwijs ik je met veel vertrouwen naar de website van Wanda: www.yoniyoga.nl. ♥ Wanda verkoopt met veel liefde zuivere stenen en geeft advies bij je keuze. Via de uitgebreide informatie op haar website of persoonlijk.
Ontmoet me in eén van de workshops
organiseer een workshop bij jou thuis of
boek een (online) sessie
Image