Transformatie retraite

335376_771eb18519024fdb968b0767dd433736mv2
Categorie
Workshop
Datum
2022-10-02 17:00 - 2022-10-06 14:00
Locatie
Kuuroord De Schouw, Noordgouwe

In het kort: Transformerende week met o.a. zweethut.

In deze week maken we een reis door de landschappen van het leven, het lichaam en de psyche. Je leert te luisteren naar de signalen en wijsheid van je eigen lichaam en wordt begeleid door een diepe transformatie. Een transformatie die je brengt bij jouw essentie. De tools die we aanreiken geven inspiratie, richting en verdieping in jezelf die je uitnodigt om je oude patronen te doorzien en doorbreken. Je leert om ruimte te maken voor jezelf, om je eigen plek in te nemen en om door verstilling in jezelf het leven te laten ontvouwen. 

We creëren een stevige bedding van waaruit we kijken naar verbindingen, met ons eigen potentieel, anderen, de wereld om ons heen en de ruimte van mogelijkheden.

Tools waar we gebruik van maken, zijn o.a.: Sjamanisme, Yoga, Tao, Chi Kung, Human Design & Gene Keys, (Ayurvedische) voeding & leefstijl, meditatie en uiteraard de zweethut. 

Onderdeel van deze retraite is de zweethut. Een ceremonie gebaseerd op eeuwenoude tradities waarin we ons verbinden met onze ware natuur; de elementen van de natuur en het grote geheel waar je deel van uitmaakt. Een krachtige ceremonie van zuivering, transformatie en een diepe verbinding met je eigen wijsheid, dromen en intuïtie.

Een helende transformatieve reis naar jouw essentie.

In de lessen werken Inge & Eva zo ruim mogelijk. Alles is met elkaar verbonden. Hoe je ademt, bepaalt je gevoel. Je houding, innerlijk en fysiek, bepaalt je ademruimte en beleving. Je gedachten en aandacht bepalen waar de energie stroomt en waar het stagneert. Aandachts- en ademoefeningen, houding- en bewegingsleer en visualisaties & meditatie geven tools om te luisteren, energie te sturen en verandering te brengen in je belevingswereld en levenshouding. 

De retraite bestaat uit verschillende onderdelen: Sjamanisme, Yoga (nidra), (ayurvedische) voeding & leefstijl, Chi Kung, Tao, Systemisch werk, intuïtief schrijven, Authentic Relating en (ecstatic) dance. 

Je wordt meegenomen op een reis, door de tijd, de wereld en vooral jezelf.

Op zondagavond komen we aan als groep. Deze eerste dag is gericht op Landen, Loslaten en verbinden met de groep.

De maandag gaat over jouw essentie. Wie ben jij? Hoe ziet jouw aardse “nu” er uit? Wat is jouw houding in het leven. We zullen veel lichaamsgericht werken zodat je echt kan landen in je lichaam. Belangrijke thema’s zijn veiligheid en verbinding. Vandaag is ook de eerste kennismaking met de hut. 

In de avond yoga nidra en sjamanistische reis. 

Een belangrijk onderdeel van deze retraite is de zweethut ceremonie. De gehele dinsdag zal in het teken staan van de zweethut. De zweethut helpt je jezelf te her - inneren als onderdeel van een groter geheel, je ware natuur. Het zuivert lichaam en geest door de elementen water en vuur en nodigt je uit los te laten wat je niet meer nodig hebt. Het opent de geest voor de stem van de intuïtie, de wijsheid en je zuivere intentie. 

We nemen plaats in de ‘baarmoeder’ van de aarde, de donkere, met dekens bedekte hut. De gloeiende stenen brengen de zuiverende hitte. Het water dat we gieten bevestigen de transformatie die plaats vindt. We vieren en danken de krachten van de natuur. 

Na de diepe reiniging in de zweethut staan woensdag en donderdag in het teken van verdere integratie en verdieping. We zullen deze dagen werken met o.a. Yoga, Tao, systemisch werk, de Gene keys, zelfzorg, Authentic relating en dans.

Meer info over de docenten en aanmelden vind je op de website van Fit Body & Mind

 
 

Alle datums

  • Van 2022-10-02 17:00 tot 2022-10-06 14:00