Yoga Weekend voor Vrouwen

Jump_new_size
Categorie
Workshop
Datum
2019-11-29 17:00 - 2019-12-01 15:00
Locatie
De Schouw - Zeeland
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Shamanic Yoga met Inge 

Wanneer: 29 november - 1 december 2019 (Vrouwen weekend)
Waar: De Schouw in Noordgouwe, Zeeland
Wat: 7 inspirerende lessen (8/9 uur)
Voor wie: alle niveaus 

Verblijf: volpension met vegetarisch biologische keuken
Tarieven: vanaf € 255 camping tot € 425 eenpersoonskamer met badkamer
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons (met of zonder badkamer) en camping

Vrije Tijd: wellness, behandelingen, wandelen aan zee, fietsen op leenfiets en relaxen
Wellness: sauna's, hottub, koudwaterbad, voetenbad, ontspanningsruimte, massagestoel, buitenzwembad en ligweide
Behandelingen: massage en evt. rebalance of privé-coaching 

In het kort: In deze retraite wordt de beoefening van Yoga geplaatst in het landschap van Sjamanisme. Sjamanisme gaat over de verbinding met de natuur en reikt oude wijsheden en technieken aan die je meer in contact met jezelf brengen en je intuïtie wakker maken. Van yogahoudingen tot meditaties begeleid door de drum, van zelfmassage tot dans. 
We maken zo een helende reis door alle lagen van het lichaam, van fysiek tot mentaal en zelfs door lagen waar we ons niet zo bewust van zijn, en luisteren naar het verhaal dat het vertelt. Het verhaal dat leidt naar je eigen-wijsheid.
Deze retreat is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt één programma in een besloten groep en als 'special' zijn er open workshops van de andere docenten. Het motto is: alles mag, niets moet!

Het thema

De wijsheid zit al in je. 

Dat geloof ik. De weg naar die wijsheid gaat over openen. Je losmaken van wat je tegenhoudt, ontdekken wat je voedt en ondersteunt, stevig op je benen staan en vertrouwen, over stil worden en ontspannen.

Er zijn oneindig veel wegen, maar er is 1 unieke weg voor jou. In deze retraite gaan we op ontdekkingstocht. We onderzoeken welke stappen je kunt nemen en wat je kan voeden. Er is niet maar één weg voor alles en iedereen. Vaak is het juist alles bij elkaar dat de verandering brengt. Hoe je naar jezelf en de wereld kijkt, wat je eet, hoe je je beweegt, met wie je je verbindt, je rituelen en gewoontes; kortom: hoe je voor jezelf zorgt.

Zo kan het landschap dat je lichaam is weer helder worden en wordt het verhaal van de innerlijke stem hoorbaar. Het verhaal dat gaat over jezelf volledig bewonen, wakker en vitaal zijn en stralen als de vrouw die je bedoeld bent te zijn.

Theorie over het vrouwelijk lichaam wordt geweven in de technieken en visualisaties uit verschillende windstreken. (Trance)meditaties worden afgewisseld met dans, zelfmassage, energiewerk, houdingen en verhalen om het zelfhelendvermogen van het lichaam te versterken.

Op vrijdagavond is de les gericht op aankomen waar je bent en in je lichaam komen. We doen dit door middel van ontspanningsoefeningen en rustige yoga. 

Zo kunnen we op zaterdag nog wat dieper in het lichaam en het bekken zakken om jouw vrouwelijke kracht nog meer te ervaren. Dit helpt van het openen van je intuïtie die we gebruiken in een speciaal begeleide sjamanistische meditatie. Een meditatie begeleid door de drum. ’s Middags ervaren we o.a. een andere manier van mediteren: een dynamische meditatie op muziek. 

Zondag sluiten we het weekend af met specifieke oefeningen voor vrouwen uit de Tao, massage, een trancemeditatie en delen we wat we mee naar huis kunnen nemen.

Het programma

Het programma wordt bij aanvang bekend gemaakt en ziet er ongeveer als volgt uit:

Vrijdag
17.00 aankomst (met thee/koffie en soep)
18.00 opening 
18.30 les – Landen & Verbinden (yoga & trancemeditatie) 75/90 min
20.00 diner
21.30 Meditatie - 30 minuten
22.00 vrije tijd

Zaterdag
08.00 open les Yoga - 60 min
09.00 ontbijt
10.30 les – Feminine kracht (theorie & ervaren met oa bekkenoefeningen, flow yoga & trancemeditatie)– 90/120 min
13.00 lunch
14.00 vrije tijd. Optioneel: strandwandeling
16.30 les Volg je intuïtie (dynamische trancemeditatie) - 90 min
18.30 diner
20.00 open les - 60 min
21.30 vrije tijd

Zondag
08.00 open les Yoga - 60 min
09.00 ontbijt
10.30 les – Shamanic Yoga (Tao tantra yoga, massage & sharing) 90/120 min
13.00 lunch
14.00 afsluting

Doe mee aan de les die bij jou past. En als je even meer zin hebt in een behandeling of iets anders, sla je gewoon over.
Ons retraite-motto is: 'Alles mag, niets moet.'

Vrije tijd
Ook buiten het programma om is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Tijd voor jezelf! Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, verstilling, ontmoeting en voor de natuur.

Op deze prachtige locatie kun je genieten van (massage)behandelingen, wellness met sauna's, hottub, buitenzwembad en zonnebank. Maar je kunt ook lekker uitwaaien aan het strand, fietsen op een leenfiets, lekker onderuit met een boek of chillen in de woonkamer of op het terras.

Behandelingen
Ons eigen profesteam verzorgt behandelingen. De aangeboden diensten zijn afhankelijk van de samenstelling van het team. Er is altijd ontspanningsmassage, maar ook regelmatig rebalance of coaching.

Deze ultieme lichamelijke ontspanning is optioneel en voor een vriendelijke meerprijs. Je kunt je terplekke inschrijven.

Relax programma
Speciaal voor mensen die vooral mee gaan om te relaxen en geen volledig programma volgen, bijvoorbeeld partners. Hiermee heb je slechts toegang tot de Open Workshops. Ter plekke mag je dit natuurlijk uitbreiden tot volle deelname.

De locatie

De Schouw in Zeeland
Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een groot beschut landgoed. Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Dit centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stiltekamer en drie workshopruimten. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen.

Er is uitgebreide kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer óf wastafel en voldoende gedeeld sanitair, groepszaal met luxe bedden en badkamer en je kunt het je tentje beschut kamperen op het landgoed of met de camper op de parkeerplaats. Boek tijdig om alle keuze te hebben.

Bij keuze voor een gedeelde kamer als je alleen boekt, word je ingedeeld met gelijk geslacht. Je kamerkeuze is te wijzigen zolang de voorraad strekt, dus je reispartner kan zich ook later nog opgeven. 

In de wellness afdeling vind je sauna's, warmwaterbad, koudwater tobbe, voetenbad, scrubzout, zonnebank en diverse behandelkamers. De prachtige tuin heeft een buitenzwembad, een ligweide met ligstoelen, een zonnig terras en diverse knusse hoekjes om tot jezelf te komen.

Bekijk de Locaties & Tarieven - Zeeland pagina voor meer informatie, foto's en filmimpressie over de accommodatie, landgoed en de omgeving. 

Voeding
Het eten is vegetarisch, biologisch en voor een groot deel veganistisch. Fruit voor de eerst les, een uitgebreid ontbijt bufet, een warme lunch en een warm diner. Er kan met vele diëten rekening gehouden worden. 

'Bewust', eerlijk, smaakvol en passend bij de retraite wordt de voeding met passie verzorgd door onder andere Karin van Puur koken met Passie. 

Diverse smaken thee en water zijn continu (gratis) beschikbaar en koffie is er op diverse momenten. Tevens zijn tegen vriendelijke prijzen een glas biologische wijn, een natuurzuiver biertje of biologische vruchten / groentensap te consumeren. 

Bereikbaarheid
Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een eigen parkeerplaats op het terrein.

Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).


Carpool
Al jaren komen velen carpoolend van/naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpoolmatches. 


Tarieven 2019

De tarieven per persoon zijn: € 395 voor overnachten op een 1p-kamer, € 335 op 2pk, € 295 op 3/4pk en € 255 in eigen tent of camper. Toeslag voor een privé badkamer. Het volledige overzicht van de tarieven voor onze retreats in Zeeland vind je op de pagina Locaties & Tarieven.

De tarieven zijn inclusief:

Volpension met vegetarische voornamelijk biologische keuken, thee, koffie, water, fruit en tussendoortjes | Bedlinnen en handdoekset (bij kamer) | Gebruik van sauna's, warmwaterbad, zwembad en massagestoel.

De tarieven zijn exclusief:

Consumpties in de bar | Massage, behandelingen en evt. coaching | Reis en annuleringsverzekering

Aanmelden

Kan via deze link: AANMELDEN

Vul het formulier in en verstuur. Je ontvangt direct je een automatische aanmeldingsbevestiging en binnen 2/3 dagen een bevestiging met factuur. Check je spam-mail als je na 3 dagen niets hebt ontvangen. Na betaling van je betaling of aanbetaling van € 100 pp is je boeking rond. Het restant verwachten we twee weken voor aanvang.

Dit programma gaat door bij deelname van 10 personen. Het retreat gaat door bij deelname van minimaal 15 personen verdeeld over de verschillende programma's. We informeren je per email zodra doorgang zeker is, uiterlijk twee weken voor aanvang. Bij annulering door ons krijg je de (aan)betaling direct retour. 

 
 

Alle datums

  • Van 2019-11-29 17:00 tot 2019-12-01 15:00